Huawei P9

BrianDixen - 29995080

Tech - gadgets - news - mobile

Bedste Huawei til dato

 

 

P9 fra kinesiske Huawei er den bedste mobil til dato, ikke bare fra Huawei, men måske blandt alle producenterne? Jeg tror det!

 

P9 er afløseren for P8, og er den første mobil i det format med fingeraftrykslæser fra kinesiske Huawei. Og den virker bare, selvom man skal vænne sig til at den sidder bagpå, og ikke foran, som hos Samsung eller Apple eller på siden som hos Sony. Den registerer hurtigt din finger, også selvom man ikke rammer helt præcist!

 

Selve formen på mobilen er også fin, og jeg synes faktisk bedre om dens form, end min Sony Z3+, som jeg ellers har været rigtig glad for, men afrundingen er bare bedre på P9 end Sonys kantede look! Den 5,2 tommer store skærm er fin for mig og skærmen som er i fuld HD giver flotte billeder i fuld HD.

 

Godt batteri

 

Batteriet, som er på 3000 mAh, giver også to dages batteritid uden problemer, og den kan lades op på mindre end halvanden time – mobile er nemlig udstyret med USB-C lader, så du skal have et ekstra stik foruden micro USB laderen, som ellers virker til alt andet mobiltilbehør hos mig. Fordelen ved USB-C stikket er at du kan vende det. Akkurat som Lightning kablet fra Apple.

 

P9 anvender Kirin octacore processoren, som Huawei selv har udviklet. Den bliver ikke varm tilt rods for at mobilen kan klare krævende spil.

 

Kameraet er fremragende

 

Den største nyhed er dog kameraet eller kameraerne i P9. Der er nemlig hele to slags på bagsiden – én til RGB og én som tager sort hvide billeder. Jeg er vild med de sort hvide toner, som bringer mig tilbage til halvfemserne hvor jeg tog mange billeder i sort hvid. Det er ikke Lecia som har lavet kameraerne, som det ellers kom frem, da Huawei lancerede P9 i London. Men en kinesisk leverandør, og så har Leica blot sagt ok til, at Huawei kan bruge Leicas brand… Uanset havd, så er der tale om rigtig flotte billeder i en mobil. Der er også mulighed for, at man kan tage billeder i RAW – noget som rigtige fotografer vil elske… Og så kan man indstille autofocus, så den følger dit motiv… Jeg vil anbefale at man ser nogle af de videoer, som ligger på Youtube om P9.

 

Minus til plus

 

Eneste minus ved P9 er faktisk at den ikke er vandtæt. Vi bor i et land, hvor det ofte regner, men jeg har ikke oplevet problemer….

 

Men indbygget NFC, Bluetooth som bare virker, gør at P9 er noget af det bedste jeg har haft til test – og det til en pris på 3999 – det er ikke bare en god pris, det er simpelthen den bedste mobil til prisen!!